Fermierii din România iubesc cultura de porumb. Le oferă producții bune și un profit care să le permită să investească în următorii ani agricoli. Provocarea lor este să aleagă cei mai buni hibrizi, care să fie compatibili cu toate condițiile din fermele pe care le au. RWA Raiffeisen Agro România are un portofoliu de hibrizi din grupe FAO care pornesc de la 310 și ajung la 480.

Glumanda este o varietate ce se caracterizeaza printr-o vigoare buna la rasarit fapt ce-l recomanda semanatului timpuriu. Acest aspect creste sansele hibridului de a evita perioadele caniculare din perioada înfloritului. Pierderea apei la maturitate și potențialul de producție ridicat, fac din acest hibrid un candidat destoinic atunci când vine vorba de alegerea unui hibrid timpuriu, pentru toate mediile de cultură.

CARACTERISTICI PRINCIPALE GLUMANDA
Dry down foarte bun
Polenizare foarte bună
Tolerant la secetă
16 rânduri pe știulete cu 41-42 boabe pe rând
Densitate la semănat: 70.000-75.000 boabe germinabile / ha

Ajowan este un hibrid semitimpuriu de la RWA Raiffeisen Agro Romania, din grupa FAO 360. Fiind un hibrid cu o talie medie, un sistem foliar ce-i permite să fie semănat la densități ridicate și o toleranță foarte bună la secetă și arșiță, întrunește o gamă largă din condițiile unui hibrid intensiv, ce desigur, ne poate aduce rezultate scontate.

CARACTERISTICI PRINCIPALE AJOWAN
Polenizare bună
Hibrid echilibrat din punct de vedere agronomic
Adaptabil la toate tipurile de sol
16-18 rânduri pe știulete cu 36-43 boabe pe rând
Densitate la semănat: 65.000-75.000 boabe germinabile / ha

Hibrizii de mai sus au parte de recomandarea Managerului portofoliului de semințe al companiei RWA Raiffeisen Agro Romania, Cătălin Tănațcu.

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 24 aprilie 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/140807/porumb-performant-de-la-rwa-pentru-toate-tipurile-de-sol/.

Share