România este o forță a Uniunii Europene în ceea ce privește agricultura, în general, și cultura de porumb, în special. 2018 a fost anul în care țara noastră a fost pe primul loc la producția de porumb în cadrul Comunității. Producțiile mari au nevoie de hibrizi cu grupă FAO peste 450. RWA Raiffeisen Agro România are astfel de hibrizi în portofoliu.

Persic este un hibrid semitardiv, din grupa FAO 460. Cu ce impresionează? Producții de top în toate mediile de cultură, performanțe agronomice foarte bune, dar și o stare și calitate fitosanitară superioară a boabelor. Și nu e tot. Persic are o toleranță bună la frângere și cădere, care ajută fermierii în toate etapele de vegetație.

CARACTERISTICI PRINCIPALE PERSIC
Adaptabil la orice tip de sol
Port foliar erect
Sistem radicular puternic
16-18 rânduri pe știulete cu 39-45 boabe pe rând
Densitate la semănat: 70.000-75.000 boabe germinabile / ha
Vedeta portofoliului RWA Raiffeisen Agro România în ceea ce privește hibrizii de porumb este Akinom, un hibrid tardiv. Este cel mai vândut hibrid al companiei și este clar și de ce. Akinom are vigoare bună la răsărire, habitusul plantei robust ce-i confera toleranță bună la frângere și cădere cat si productiile sale excelente .

CARACTERISTICI PRINCIPALE AKINOM
Talie medie-înaltă
Toleranță bună la frângere și cădere
Adaptabil la toate tipurile de sol
18-22 rânduri pe știulete cu 38-43 boabe pe rând
Densitate la semănat: 65.000-75.000 boabe germinabile / ha

Calitățile hibrizilor Persic și Akinom au fost validate de Cătălin Tănațcu, Managerul portofoliului de semințe al companiei RWA Raiffeisen Agro.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 3 mai 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/141798/porumb-fao-peste-450-rwa-raiffeisen/.

Share