Portofoliul RWA România cuprinde, pe lângă hibrizii de floarea-soarelui și de porumb, o plantă tot mai cultivată în țara noastră. Este vorba de soia. Un mare avantaj al DH 4173 este potențialul de producție. Acesta se ridică la 4 tone și jumătate pe hectar. Nu este singurul punct forte. DH 4173 se poate cultiva pe majoritatea tipurilor de sol, inclusiv pe cele ușoare și nisipoase. Astfel, agricultorii din toată România se pot gândi să-și completeze schema de culturi din ferme.

Rezistența foarte bună la Sclerotinia și cea la viroze fac din DH 4173 o plantă care aduce profit după semănat. În plus, conținutul de ulei ajunge la 20,1%, iar conținutul de proteină se ridică până la 40,7%. Și vizual are un impact asupra celui care privește parcela. Floarea este alba, hilul este de un galben curat, iar planta are o talie medie ajungand pana la 82 de centimetri.

Specialiștii de la RWA România recomandă o densitate la semănat de 55-65 b/mp. Semănatul trebuie făcut la început de aprilie, când temperatura din sol ajunge la 7-8 grade Celsius, iar vremea in curs de incalzire.

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 17 aprilie 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/139981/soia-versatila-si-productiva-de-la-rwa-romania/.

Share