Producțiile ridicate înregistrate în ultimii ani i-au încurajat pe fermierii din țara noastră să crească suprafețele cultivate cu porumb. Mai multe hectare înființate înseamnă și că hibrizii trebuie să răspundă bine la mai multe condiții climatice și de sol.

Desi anul 2019 s-a dovedit a fi un an al provocarilor, porumbul ne-a dovedit inca o data gradul ridicat de adaptabilitate si importanta sa economica in managementul fermei.

RWA Raiffeisen Agro Romania se prezintă cu un portofoliu variat, din care agricultorii români să aleagă soluția care li se potrivește.

Gloriett este un hibrid de generație nouă. Cartea sa de vizită are câteva puncte-forte: vigoare foarte bună la răsărire, producții bune și constante și un Dry down foarte bun, care se aseamănă cu cel al hibrizilor semitimpurii. Gloriett se recomandă semănatului timpuriu și este pretabil în toate mediile de cultură.

CARACTERISTICI PRINCIPALE GLORIETT
Talie medie-înaltă
Foliaj erect
Tolerant la secetă
16-18 rânduri pe știulete cu 39-43 boabe pe rând
Densitate la semănat: 70.000-75.000 boabe germinabile / ha
Un alt hibrid semitardiv de la RWA Raiffeisen Agro România este Inclusiv, care face parte din grupa FAO 410. Inclusiv a dovedit o stabilitate foarte bună în diverse medii de cultură, un lucru vital pentru fermierii din țara noastră, mai ales pentru cei cu suprafețe mari sau din regiuni diferite. Inclusiv are un potențial de producție foarte ridicat, comparabil cu cel al hibrizilor tardivi.

CARACTERISTICI PRINCIPALE INCLUSIV
Dry down foarte bun
Toleranță bună la condiții de stres cauzate de secetă
Talie medie-înaltă
16-18 rânduri pe știulete cu 37-42 boabe pe rând
Densitate la semănat: 70.000-75.000 boabe germinabile / ha
Tweetor este tot un hibrid semitardiv de la RWA Raiffeisen Agro Romania, din grupa FAO 440. Este un hibrid versatil, care se pretează atât la un sistem de cultură intensiv, cât și la unul extensiv. Este stabil și cu un potențial ridicat de producție – acestea sunt elementele care fac din Tweetor un hibrid potrivit în majoritatea arealelor din România.

CARACTERISTICI PRINCIPALE TWEETOR
Hibrid stabil
Toleranță bună la frângere și cădere
Adaptabil la toate tipurile de sol
18-20 rânduri pe știulete cu 36-41 boabe pe rând
Densitate la semănat: 65.000-75.000 boabe germinabile / ha
Cei 3 hibrizi au fost recomandați de Cătălin Tănațcu, Managerul portofoliului de semințe al companiei RWA Raiffeisen Agro Romania. Pe site-ul companiei puteți găsi datele de contact ale specialiștilor RWA, care vă pot oferi mai multe detalii despre hibrizii de porumb din portofoliu.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 29 aprilie 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/141453/hibrizi-de-porumb-semitardivi-rwa/.

Share