Fertilizarea foliară a prins rădăcini în România. Este o tehnologie pe care agricultorii din țara noastră o folosesc tot mai mult din cel puțin două motive: fertilizarea de bază este insuficientă, iar, în plus, cea foliară ajută rapid plantele. Practic, plantele primesc prin aplicarea foliară toate elementele necesare dezvoltării în condiții optime, astfel încât recoltatul să aducă bucurie pe chipul și în contul fermierului. RWA Raiffeisen Agro România a dezvoltat un portofoliu pentru principalele culturi din țara noastră, sub denumirea Grow Balance.

Grow Balance Cereale oferă o nutriție echilibrată plantelor, intensifică fotosinteza și rezistența plantelor la stres. Recomandarea este să se aplice în fazele de înfrățire și alungire a paiului, la burduf, dar și în reluarea în vegetație. Doza optima pentru Grow Balance Cereale este de 3-5 litri / ha într-un conținut de 200-300 litri de apă.

Compoziție Grow Balance Cereale
– Azot 7%
– Pentaoxid de fosfor 3%
– Oxid de potasiu 5%
– Bor 0.03%
– Cupru 0.15%
– Fier 0.1%
– Mangan 0.15%
– Molibden 0.002%
– Zinc 0.25%

Grow Balance Porumb stimulează sinteza hormonilor de creștere și a proteinelor în cultura de porumb. În plus, previne apariția carențelor de magneziu, sulf și zinc și crește rezistența plantelor la secetă. Doza recomandată de RWA este de 3-5 litri / ha într-un conținut de apă de 200-300 litri de apă. Ideală ar fi aplicarea în faza de 4 frunze și de la alungirea tulpinii până la înflorire.

Caracteristici Grow Balance Porumb
– Susține procesul de producere a clorofilei și metabolismul carbohidraților
– Conține macroelemente chelatate complet
– Este creat special pentru aplicarea foliară;

Poate fi utilizat în combinație cu alte îngrășăminte, biostimulatori și produse de protecție a plantelor

Grow Balance Rapiță și Grow Balance Floarea-soarelui completează portofoliul creat specific pentru culturi. La toate culturile se poate aplica fertilizantul Grow Balance 10.10.10+ME, care conține doze egale de azot, fosfor și potasiu, dar și microelementele esențiale pentru dezvoltarea plantelor. Doza recomandată este de 5 litri pe hectar.

“Concentrația ridicată de azot, fosfor și potasiu contribuie la o calitate mai ridicată și la o recoltă îmbunătățită” – Silviu Rece, Manager de produs RWA Raiffeisen Agro România

Grow Balance Zinc, Grow Balance Bor, Grow Balance Seed Booster, Grow Balance Evolution Pack, Epso Top și Epso Microtop sunt celelalte produse din portofoliul RWA de fertilizanți foliari.

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 3 februarie 2021 și preluat de pe https://agrointel.ro/169474/cand-si-cum-se-face-fertilizarea-foliara-a-culturilor-cu-grow-balance/.

Share