Pentru a se dezvolta și a duce nivelul de producție la un nivel care să mulțumească fermierii, culturile au nevoie de ajutor pentru a beneficia de elementele nutritive esențiale. Aici intră în acțiune îngrășămintele foliare. Haideți să vedem cum profită plantele de aceste produse.

O parte importantă a portofoliului RWA Raiffeisen Agro România este compusă din îngrășămintele foliare. Gama Epso a fost construită pe două elemente de bază din agricultură: sulful și magneziul. Epso Top este un îngrășământ cristalizat, care are aceste substanțe în compoziție, în raport de 32.5%-16%.

Se dizolvă repede în apă și poate fi utilizat ca supliment la aplicările pe sol, mai ales acolo unde există deficit de magneziu. Epso Top se poate folosi și prin fertirigare.

ATENȚIE: DOZĂ DE APLICARE LA TOATE CULTURILE: 5 KG / HA

Epso Microtop este un alt îngrășământ foliar de la RWA România, care, pe lângă trioxidul de sulf (31%) și oxidul de magneziu (15%), are în compoziție și bor și mangan. Rolul acestui produs este de a preveni deficiențele acestor elemente în sol. Epso Microtop are efect rapid și este complet asimilat de către plante prin frunze, fără ca pH-ul solului să aibă vreo influență.

COMPOZIȚIE: OXID DE MAGNEZIU 15%, TRIOXID DE SULF 31%, MANGAN 1%, BOR 0.9%

Epso Top și Epso Microtop au o solubilitate foarte bună începând de la 5 grade Celsius (75 kg în 100 de litri de apă). Un alt avantaj important este că ambele produse pot fi utilizate și în agricultura ecologică, fiind certificate conform reglementărilor Comunității Europene. Gama completă de îngrășăminte foliare de la RWA Raiffeisen Agro România o puteți găsi în Catalogul de Produse de Protecție a Plantelor.

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 8 mai 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/142504/gama-produse-epso-foliare-rwa/.

Share