Fertilizările bine făcute în sezonul de primăvară reprezintă una din cheile succesului la final de recoltat. Acest lucru este valabil la orice cultură. O cantitate bine dozată de azot face minuni și aduce profit în conturile fermierilor.

Cultura de grâu este una din vedetele anului 2021 în România. Prețurile sunt bune pentru fermieri, iar condițiile meteo le dau mai multă încredere agricultorilor din țara noastră. Așa se întâmplă și în cazul lui Nicușor Pletea, inginer agronom din Sărățeni, județul Ialomița, care are în testare 20 de hectare de grâu. “Având o colaborare benefică cu firma RWA Raiffeisen Agro România, anul acesta am decis să completăm necesitatea de azot cu Grow Balance Super Azot 32. Grâul arată foarte bine. După părerea mea, cred că e un produs super”, a declarat Pletea.

Ce este, mai precis, Grow Balance Super Azot 32? Acest produs este un fertilizant care are o concentrație de 32.3% azot, în toate cele 3 forme ale sale: ureic, amoniacal și nitric. Această cantitate de azot oferită plantelor le dă un start puternic în vegetație, chiar și în cazul în care condițiile meteo nu sunt cele mai bune.

Când se aplică Grow Balance Super Azot 32?

La cereale: la înfrățire, înainte de înflorire și formarea bobului

La porumb: din faza de 4 frunze până la formarea boabelor

La floarea-soarelui, rapiță, legume, pomi fructiferi: pe toată perioada de vegetație

“Doza recomandată pentru Grow Balance Super Azot 32 este de 2-4 litri / ha pentru culturile de cereale păioase, rapiță, porumb, floarea-soarelui, legume și până la 7 litri / ha pentru pomii fructiferi. Recomandăm ca aplicarea să se efectueze dimineața sau seara, la temperaturi de până la maximum 25 de grade”, a explicat Silviu Rece, Manager Departamentul de Produse pentru Protecția Plantelor RWA Raiffeisen Agro România.

Share