Două îngrășăminte bio cu care fermierii pot crește fertilitatea solului în acest an. Compania RWA Raiffeisen Agro România a introdus pe piață două produse care pot fi folosite atât de fermierii care fac agricultură convențională, cât și de cei care sunt în conversie sau au fermă bio. Ambele produse oferă avantaje maxime agricultorilor care doresc să obțină producții excelente în acest an.

Nivelul producțiilor la final de an agricol este legat direct de sănătatea și fertilitatea solului. Astfel, fermierii trebuie să îngrijească pământul pe care-l folosesc și să-i ofere toate substanțele nutritive de care are nevoie. RWA Raiffeisen Agro România a adus pe piața din țara noastră două îngrășăminte performante, ambele sub formă de peleți, care fac ca aplicarea lor să fie extrem de facilă.

Biofer Natur 4-3-3 și Biofer Natur Extra 5,5-3-2,5 sunt două produse bio organice fabricate din îngrășământ de păsări 100% fermentat. De unde denumirea acestora? Simplu, este vorba de procentele de azot, fosfor și potasiu din compoziția celor două îngrășăminte. Pe lângă aceste elemente esențiale, 4-3-3 și 5,5-3-2,5 mai conțin calciu, magneziu, sulf, bor, fier, mangan, molibden, zinc și cupru. Astfel, conținutul de materii organice este de 72-73%.

Caracteristici Biofer Natur 4-3-3
– Conține o proporție mare de microelemente;
– Are un conținut ridicat de materie organică;
– Doză aplicare culturi arabile: 300-1.500 kg/ha;
– Doză aplicare legume în câmp liber: 1.000-1.200 kg/ha.

Conținutul ridicat de materie organică din îngrășământul bio organic Biofer Natur 4-3-3 duce la creșterea numărului microorganismelor din sol și la activitatea acestora. Astfel, durata de viață a solului crește, la fel și nivelul de menținere a apei. Rezultă un sol fertil, care ajută la producții ridicate.

Aplicarea îngrășământului Biofer Natur Extra 5,5-3-2,5 duce la creșterea numărului de bacterii din sol cu 70% și a numărului de ciuperci benefice cu 45%. Un alt avantaj este descompunerea lentă în sol, astfel că plantele au parte de nutrienți pe toată perioada de vegetație.

Caracteristici Biofer Natur Extra 5,5-3-2,5
– Crește numărul de bacterii din sol cu 70%;
– Are un conținut total de materie organică de 73%;
– Doză aplicare culturi arabile: 300-1.500 kg/ha;
– Doză aplicare legume în câmp liber: 800-1.500 kg/ha.

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 3 februarie 2021 și preluat de pe https://agrointel.ro/174628/ingrasaminte-bio-rwa-raiffeisen-agro-romania/.

Share