Pierderea apei din bobul de porumb este un element la care fermierii se uită când aleg un hibrid. Un dry down bun înseamnă reducerea cheltuielilor în fermă, pentru că boabele nu mai trebuie uscate artificial. RWA Raiffeisen Agro România a adus în piață hibrizi cu un dry down important.
Glumanda este un hibrid timpuriu din portofoliul RWA Raiffeisen Agro România și face parte din grupa FAO 310. A fost lansat în anul 2018 și se pretează atât pentru producția de boabe, cât și pentru cea de siloz. Fermierii apreciază faptul că pierde foarte bine apa la maturitate. În același timp, are și un potențial de producție bun pentru grupa sa de maturitate.
Caracteristici Glumanda
– Răspunde la tehnologii medii și medii-intensive;
– Suportă densități ridicate;
– Are un foliaj semierect;
– Prezintă o tulpină elastică și flexibilă.
Producții foarte bune oferă și hibridul Ajowan, plasat în grupa de maturitate FAO 360
Ajowan are tot doi ani de când a fost introdus în portofoliul RWA Raiffeisen Agro România. “Inserția știuleților este una foarte uniformă, este o plantă compactă, este un hibrid cu o toleranță foarte bună la secetă și arșiță. Are 18 rânduri de boabe, ne ducem undeva până la 39-43 de boabe pe rând. Va asigura o producție de cel puțin 12-13 tone la hectar”, a caracterizat Cătălin Tănațcu, Manager de produs RWA, lanul de Ajowan din Nădlac, județul Arad.
Caracteristici Ajowan
– Este un hibrid de talie mică-medie;
– Se pretează mediilor de cultură intensive și mai puțin intensive;
– Știuletele are, în medie, 16-18 rânduri de boabe;
– Poate fi semănat la densități de 75-78.000 boabe pe hectar.
Articolul original a fost publicat în data de 27 octombrie 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/165929/dry-down-bun-la-porumb-profit-pentru-fermier-hibrizii-rwa-care-asigura-productia-buna-la-hectar/.