Fast and Furious. Nu este vorba despre celebrul film, ci despre hibridul de floarea-soarelui Furious de la RWA România. Își merită din plin renumele. Furious CL este primul hibrid în câmp, indiferent de anul agricol. Se pretează semănatului timpuriu și are și o pornire în vegetație bună, de unde și talia medie-înaltă la care ajunge.

Specialiștii de la RWA recomandă o densitate la semănat de 60.000-65.000 de boabe germinabile pe hectar. În acest fel, hibridul Furious CL își va arăta toate calitățile pe care le are. Dintre acestea, se remarcă toleranța bună la frângere și la Sclerotinia. Toate avantajele hibridului de la RWA România conduc spre cea mai importantă fază a oricărui an agricol, recoltatul.

Furious CL, care necesită tehnologie Clearfield, este pe primul loc la producții și la rentabilitate dintre toți hibrizii RWA. Are un potențial de producție care se ridică la aproape 5 tone pe hectar și un conținut de ulei de 46-48%. Masa la 100 de boabe ajunge până la 58 de grame.

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 11 aprilie 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/139049/furious-primul-in-camp-pe-solele-de-floarea-soarelui-garantia-succesului-de-la-rwa/.

Share