Hibrizii de porumb comercializați de RWA Raiffeisen Agro România câștigă tot mai mult teren în țara noastră. În segmentul timpuriu se remarcă Glumanda, un hibrid care, printre altele, are o calitate foarte căutată de fermierii din România: rezistența foarte mare la frângere.

 

Hibridul de porumb Glumanda a fost prezent, alături de alți 5 hibrizi RWA, în cadrul loturilor pregătite cu ocazia Zilei Porumbului de la Orezu, din Ialomița. “Cu o grupă de maturitate FAO de 310, se remarcă prin producții foarte bune și un dry-down foarte bun. Plantele au talie medie, un port erect al frunzelor și o polenizare foarte bună”, a explicat Cătălin Cană, Reprezentant de vânzări RWA pentru județul Teleorman.

 

Glumanda are și alte puncte forte, cu care i-a cucerit pe fermieri. Se remarcă printr-o stabilitate foarte bună, dar și prin producțiile mari obținute în diverse medii de cultură. Se adaptează ușor la diverse tipuri de sol și, un lucru extrem de important pentru România, are o toleranță foarte bună la secetă.

 

Densitatea la semănat recomandată de specialiștii RWA Raiffeisen Agro România se situează între 70-75.000 de boabe germinabile la hectar. La final de an agricol, știuletele hibridului Glumanda ajunge să aibă 16-18 rânduri, cu 41-42 de boabe pe rând. “Glumanda se recomandă pentru producții excelente și un dry-down foarte bun”, a concluzionat Cătălin Cană.

 

Mai multe detalii despre Glumanda și despre ceilalți hibrizi de porumb RWA se găsesc pe www.raiffeisen-agro.ro.

 

 

Etichete: , ,
Share