Calitatea este una din valorile pe care le dovedește RWA România în fața fermierilor din țara noastră. Calitatea este vizibilă atât în serviciile oferite agricultorilor români, cât și în hibrizii din portofoliul de floarea-soarelui. Un hibrid Clearfield care are unul dintre cele mai mari procentaje în ceea ce privește conținutul de ulei este Patricia, acesta ridicându-se la 52%.

Nu este singura caracteristică importantă care să-i convingă pe fermieri să opteze pentru Patricia. Acest hibrid are o toleranță bună la Sclerotinia. De ce este atât de important acest lucru? Sclerotinia afectează toate organele plantei în toate fazele de dezvoltare și, mai mult, ciuperca transmisă prin scleroții acumulați în sol sau amestecați cu semințe poate rezista în pământ până la 8 ani.

Toleranța la Sclerotinia duce hibridul Patricia la o talie medie-înaltă, de 170 de centimetri și la un potențial de producție care se învârte în jurul valorii de 4 tone pe hectar. Specialiștii de la RWA România recomandă între 65.000-70.000 de boabe germinabile pe hectar pentru Patricia.

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 15 aprilie 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/139540/hibridul-patricia-o-alegere-excelenta-pentru-un-continut-mare-de-ulei/.

Share