RWA Raiffeisen Agro România a fost prezentă și în acest an la Ziua Porumbului, organizată la Orezu, în județul Ialomița. Compania a avut șase hibrizi de porumb în platforma de testare, iar doi dintre ei, Gloriett (FAO 380) și Majorque (FAO 330) au obținut cele mai mari producții la grupele de maturitate din care fac parte.

Gloriett a avut concurență numeroasă în grupa FAO 350 – 390.  Au fost 30 de hibrizi de la 11 companii care au fost testați. Gloriett a obținut cele mai bune rezultate: o producție de 5.911 kg / ha, cu o umiditate de 12.2%. Diferența față de următorul clasat a fost de 142 kg / ha.

GRUPA FAO 350-390

                                                                                    Sursă: APPR / Ziua Porumbului 2022

 Gloriett este un hibrid semitimpuriu, are o talie medie-înaltă și cu o toleranță bună la secetă. Are 16-18 rânduri pe știulete și 39-43 de boabe pe rând. Densitatea recomandată la semănat este de 70.000 – 75.000 boabe germinabile / ha

 

RWA Raiffeisen Agro România a obținut cele mai bune rezultate și în grupa de maturitate FAO 300 – 340. Hibridul Majorque a fost campionul cu o producție STAS de 5.728 kg / ha, la o umiditate de 11.7%.

 

GRUPA FAO 300-340

Sursă: APPR / Ziua Porumbului 2022

 

 

 

 

Majorque este un hibrid timpuriu, FAO 330, care se remarcă printr-o vigoare foarte bună la răsărire, ceea ce duce, în final, la producții bune și constante. Majorque are un foliaj erect, este tolerant la secetă, caracteristică extrem de importantă în ultimii ani, și prezintă un dry down foarte bun. Acest hibrid se pretează în toate tipurile de cultură.

 

 Suntem bucuroși să vedem interesul tot mai mare al fermierilor de a cunoaște detalii despre produsele noastre. Ziua Porumbului 2022 ne-a oferit ocazia să prezentăm rezultatele hibrizilor de porumb RWA într-un sezon cu lipsă de precipitații. Avem confirmarea că portofoliul de hibrizii RWA se comportă bine în anii buni (vedeți rezultatele din 2021) și foarte bine în anii secetoși.

Aici, la Orezu, avem doi campioni : Gloriett este pe locul 1 în grupa de maturitate cea mai căutată- FAO 350-390, și Majorque este locul 1 în grupa hibrizilor timpurii – FAO 300-340.”

Oferta pentru hibrizii noștri de porumb se găsește și în aplicația FarmHedge.

După o procedură simplă de înregistrare, puteți vedea caracteristicile produselor. Prin inițierea unei comenzi aveți informații privind prețurile, termenele de plată, costul de transport.

FarmHedge este o soluție modernă pentru ca fermierii din România să aibă parte de cele mai bune servicii din partea noastră.

 


“RWA, prin marca G-Seed, pune în piață hibrizi atent selecționați din creațiile mai multor case de genetică. Criteriile principale sunt : să fie potiviți/adaptați pentru regiunea noastră – Europa Centrală și de Sud-Est și să dea randamente mulțumitoare atât în condiții bune cât și in condiții dificile
”, a declarat George Pârvu, director de marketing și dezvoltare RWA Raiffeisen Agro România.

 

 

 

Share