Rapița este una din culturile pe care fermierii din România pariază în continuare. Aduce profituri foarte bune, care pot fi refolosite în anii agricoli următori. Hibrizii cu potențial de producție mare sunt la mare căutare.

RWA Raiffeisen Agro România are în portofoliu 3 hibrizi de rapiță cu calități deosebite. Anniston, adus în țara noastră în 2018, se remarcă prin producții care depășesc 5.800 de kilograme la hectar. Nu este singurul atu. Toleranța foarte bună la sclerotinia și rezistența la virusul galben al rapiței sunt puncte-forte de luat în seamă de fermieri. Epoca optima de semănat pentru Anniston este 15 august – 25 septembrie.

Caracteristici ale hibridului de rapiță ANNISTON
– TALIE MEDIE-ÎNALTĂ A PLANTEI
– DEZVOLTARE TIMPURIE A TULPINII
– TOLERANȚĂ FOARTE BUNĂ LA ÎNGHEȚ
– RESTART RAPID ÎN VEGERAȚIE
– POTENȚIAL DE PRODUCȚIE DE PESTE 5800 KG / HA
– DENSITATE LA SEMĂNAT: 45-50 BOABE / M2

Kwark este un hibrid de rapiță care ajunge la același potențial de producție ca Anniston. Este semitardiv, are o toleranță excelentă la temperaturi scăzute, iar restartul lent în vegetație îi oferă posibilitatea evitării înghețurilor care apar primăvara târziu, cum s-a întâmplat și în acest an.

Caracteristici ale hibridului de rapiță KWARK
– TOLERANȚĂ FOARTE BUNĂ LA ÎNGHEȚ
– ÎNFLORIRE SEMITARDIVĂ
– TOLERANȚĂ FOARTE BUNĂ LA FRÂNGERE ȘI SCUTURARE
– CONȚINUT DE ULEI: 45-48%
– DENSITATE LA SEMĂNAT: 45-50 BOABE / M2
– MMB: 4,5-6 GRAME

Cesario este un hibrid timpuriu de rapiță, comercializat în exclusivitate în România de RWA Raiffeisen Agro. “Pachetul agronomic cu care este echipat hibridul Cesario este de ultimă generație, astfel încât tulpina și caracteristicile agronomice ale acestui hibrid îi conferă numeroase avantaje în timpul vegetației, și aici vorbim despre toleranța la cădere, care este una foarte bună”, a explicat Cătălin Tănațcu, Product manager la RWA.

Caracteristici ale hibridului de rapiță CESARIO
– TOLERANȚĂ FOARTE BUNĂ LA SCUTURARE
– REZISTENȚĂ FOARTE BUNĂ LA PHOMA
– MMB: 4,4-6,5 G
– POTENȚIAL DE PRODUCȚIE: 5.700 KG / HA
– CONȚINUT DE ULEI: 47%
– DENSITATE LA SEMĂNAT: 45 BOABE / M2

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 26 iunie 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/147707/hibrizii-puternici-aduc-productii-mari-la-rapita-de-cultivat-anniston-kwark-si-cesario/.

Share