Condițiile tot mai secetoase din țara noastră le dau de gândit nu doar fermierilor, ci și celor care comercializează input-uri pentru agricultură. Pentru cultura de grâu, cei dintâi au nevoie de soiuri cu o capacitate mare de producție în arealele cu incidență mare de secetă și arșiță.

RWA Raiffeisen Agro România are soluția ideală pentru rezolvarea acestei probleme. Soiul Klima a fost dezvoltat pentru a rezista la condițiile grele care apar tot mai des în România. Punctul-forte al acestui soi este reprezentată de producțiile care ajung până la 10 tone pe hectar. În țara noastră a apărut în anul 2018, iar desimea recomandată de RWA la semănat este de 330-350 boabe pe metru pătrat.

INDICI DE CALITATE KLIMA
– MASA HECTOLITRICĂ: 78-82 KG / HL
– MMB: 43-45 G
– CONȚINUT PROTEINĂ: 12.5-13.5%
– GLUTEN: MEDIU

Soiul Klima impresionează și prin caracteristicile agronomice. Are o toleranță foarte bună la cădere și o toleranță bună la frângere. Spicul este aristat, iar înflorirea și maturitatea sunt timpurii. Klima are toleranță foarte bună la făinare și bună la fusarium.

“O altă caracteristică importantă a soiului Klima este talia redusă, care nu pune în pericol stabilitatea lanului, tulpina fiind foarte elastică, foarte cerată, ceea ce îi conferă o toleranță sporită la principalele boli foliare și de tulpină”
– Cătălin Tănațcu, Product Manager RWA Raiffeisen Agro România

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 29 iulie 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/151852/klima-infrunta-clima-grea-soi-de-grau-cu-rezistenta-foarte-buna-la-seceta-si-arsita/.

Share