De 10 ani, Raiffeisen Agro România se remarcă pe piața agribusiness-ului prin sprijinul acordat fermierilor români, oferindu-le produse de calitate și facilități moderne. Marcăm startul primului eveniment dintr-o serie de acțiuni ce au ca temă aniversarea, care se va finaliza în 2025. Cu depozite și silozuri în județele Timiș, Ialomița și Teleorman, și cu o gamă variată de semințe și input-uri agricole, compania austriacă își menține angajamentul față de transparență, eficiență și profesionalism, contribuind activ la dezvoltarea durabilă a agriculturii românești.

Sprijin pentru fermieri și relații de lungă durată

Raiffeisen Agro România este o companie austriacă fondată de fermieri pentru fermieri, care a intrat pe piața de agribusiness din România în 2015 prin achiziționarea depozitului de cereale din Orțișoara, județul Timiș. De la acea perioadă, RWA a început distribuția de input-uri, în special îngrășăminte chimice, și a dezvoltat treptat comerțul cu cereale.

„Astăzi, deținem în Orțișoara hala în care am stat în chirie în 2015 când ne-am început activitatea. În plus, avem două silozuri în sudul României, unul în Căzănești, județul Ialomița, și celălalt în Balaci, Teleorman. Depozităm atât îngrășăminte, pesticide și semințe, dar predominant depozităm cerealele fermierilor. Dorim să ajutăm fermierii români să crească alături de noi, oferindu-le cât mai multe produse și facilități” a declarat Andreea Hanță, CFO Raiffeisen Agro România.

Portofoliu diversificat de semințe

În piața de agribusiness, RWA se diferențiază printr-un portofoliu propriu de semințe, care acoperă aproape toate segmentele agricole, de la culturi mari, precum porumb, floarea-soarelui, grâu, soia, mazăre, până la culturi de nișă, precum hrișcă, lupin, mei, și in.

„Este frumos să consolidăm relația cu fermierii și să-i vedem cum cresc alături de noi. Ne dorim ca agricultura românească să se dezvolte cât mai mult. Suntem un partener stabil și corect, tratăm fermierii fair-play. Ce așteptăm de la fermieri, oferim și noi la schimb” a subliniat în continuare Andreea Hanță.

Livrare rapidă și eficientă

RWA asigură livrarea rapidă a pesticidelor, în 24 de ore sau chiar în aceeași zi, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ pe piața din România. „Este important ca în momentul în care găsești o problemă să poți să o rezolvi imediat”, a adăugat Andreea Hanță.

Susținere pentru agricultura bio

Strategia RWA include și abordarea segmentului bio, care câștigă tot mai mult teren în România. În octombrie 2019, compania Biohelp International a fost înființată ca subsidiară a RWA Austria, având ca principală activitate aprovizionarea cu input-uri organice. „Biohelpare o experiență de 33 de ani în Austria și ne ajută să venim în fața clienților noștri cu soluții care să le satisfacă toate nevoile. Ne dorim calitate, nu doar cantitate”, a menționat
Mădălin Prințipu, director național de vânzări Biohelp International România.

Valori fundamentale: transparență, eficiență și profesionalism

RWA și-a propus să aducă în România cele trei mari valori pe care funcționează încă de la început în Austria: transparență, eficiență și profesionalism RWA Raiffeisen Agro România continuă să fie un partener de încredere pentru fermierii români, sprijinindu-i cu soluții eficiente, produse de calitate și investiții în practici sustenabile. Strategia companiei rămâne centrată pe creștere, inovație și colaborare pe termen lung cu fermierii locali.

Share