RWA Raiffeisen Agro România, ca filială a RWA Raiffeisen Ware Austria și-a început activitatea în țara noastră în anul 2015 dezvoltând două segmente de activitate: tradingul cu cereale şi oleaginoase şi comercializarea de input-uri pentru agricultură. Bazându-se pe experienţa şi seriozitatea dobândite pe plan international, în cei 4 ani de activitate, a înregistrat continuu creșteri.

Datorită soluţiilor agricole moderne, RWA Raiffeisen Agro România a reușit ca din 2015 și până anul trecut să mărească semnificativ volumul de vânzări: de exemplu – la floarea-soarelui cu 50% în 2019 față de 2018, și la porumb cu 160% în același interval.

”Suntem bucuroși că peste 400 clienți au acordat încredere echipei și produselor RWA și dorim să le fim aproape și în acest an care va sta exclusiv sub semnul performanței”, a spus Bogdan Radu, CEO RWA Raiffeisen Agro România.

Creșteri similare au fost înregistrate și la segmentul de îngrășăminte, vânzările ajungând la peste 60.000 de tone puse în piață anul trecut.

Unul dintre factorii care au contribuit la creșterea susținută a RWA Raiffeisen Agro România îl reprezintă constanța în livrarea calității, fapt dovedit de locurile obținute în clasamentele de la Ziua Porumbului din Orezu, județul Ialomița, când RWA Raiffeisen Agro România a fost, doi ani consecutivi (2018 și 2019), clasată în Top 10 hibrizi, iar anul acesta, hibridul de porumb Inclusiv, a câștigat locul 1 la categoria de hibrizi cu FAO între 400 și 440.

În segmentul de comerț cu cereale, RWA Raiffeisen Agro România a obținut în 2019 locul 1 la categoria IMM din județul Timiș, un permiu fiind acordat companiei în cadrul galei organizate de Camera de Comerț și Industrie Timiș.

Obiectivele pe care compania și le-a propus în noul an includ extinderea portofoliului de produse prin dezvoltarea unei mărci proprii de semințe de porumb Gseed, păstrând în continuare produsele marilor companii producătoare.

Pe lângă acestea, portofoliul va fi îmbogățit anual cu hibrizi noi de porumb și floarea-soarelui, precum și soiuri de cereale păioase, inclusiv pe segmentul de produse bio prin intermediul companiei Biohelp International, parte a grupului RWA, înființată în 2019.

Articolul original a fost publicat în data de 2 februarie 2020 și preluat de pe https://agrointel.ro/130698/rwa-raiffeisen-agro-crestere-vanzari/.

Share