Ziua Porumbului de la Orezu, din județul Ialomița, este an de an un eveniment care adună într-un loc marile companii din agribusiness. Prezența RWA Raiffeisen Agro România a devenit o constantă în ultima vreme.

RWA Raiffeisen Agro a construit un portofoliu de hibrizi de porumb care acoperă cele mai importante grupe de maturitate. Cei care au participat la Ziua Porumbului au putut vedea rezultatele oferite de 6 hibrizi RWA, poziționați între 310-490 FAO.

“Avem rezultate foarte bune la hibridul Persic, care este un hibrid semitardiv și are un rezultat de producție aici de aproape 12 tone pe hectar. De asemeni, dintr-o grupă apropiată avem hibridul Lampard, care prezintă și o caracteristică foarte importantă, boabele de porumb având o greutate hectolitrică mare. Are și un rezultat foarte bun, de 11.561 de kg la STAS. De asemeni, rezultate foarte bune la această ediție au și hibrizii semitimpurii. Ajowan, care are o grupă FAO de 360 și cu o producție foarte bună, de 11.541 de kg la hectar. Iar în aceeași clasă încadrându-se și Gloriett, care la o grupă FAO de 380, avem aici o producție de 11.5 tone”, a fost sumarul făcut de Cătălin Sima, reprezentant de vânzări în cadrul RWA.

Dincolo de rezultatele de producție, hibrizii de porumb RWA Raiffeisen Agro România vin și cu alte avantaje de care pot beneficia fermierii din țara noastră. Fie că este vorba de toleranța la secetă, fie că se evidențiază prin sistemul radicular bine dezvoltat, hibrizii RWA reușesc să rezolve provocările care apar în fiecare an agricol.

“Noi aici, la RWA, aducem soluții, aducem hibrizii cei mai potriviți pentru fiecare zonă, pentru fiecare mediu de cultură, pentru fiecare tip de sol și, prin acest mod, ne mândrim cu rezultate bune în toate zonele unde activăm, în toate zonele țării”, a completat Cătălin Sima.

 

Share