Producțiile bune aduc profit. Este unul din principiile după care se ghidează fermierii. Producțiile bune la cultura de porumb au la bază hibrizi testați și aclimatizați pentru zonele în care urmează să fie folosiți. RWA Raiffeisen Agro România are un portofoliu complex, cu hibrizi care acoperă mai multe grupe FAO.

Porumbul este o cultură iubită de agricultorii din țara noastră. Trece cu bine și peste ani mai grei și oferă profit după recoltare. De altfel, producțiile mari și suprafața impresionantă de teren cultivat cu porumb au dus țara noastră în topul țărilor Uniunii Europene. RWA Raiffeisen Agro România a venit în ajutorul fermierilor cu hibrizi cu potențial de producție mare.

HIBRID: AJOWAN
GRUPĂ FAO: 360 / SEMITIMPURIU
RÂNDURI PE ȘTIULETE: 16-18
BOABE PE RÂND: 36-43

HIBRID: GLORIETT
GRUPĂ FAO: 380 / SEMITIMPURIU
RÂNDURI PE ȘTIULETE: 16-18
BOABE PE RÂND: 39-43

Tradițional, hibrizii tardivi și semitardivi oferă cele mai mari producții. La RWA Raiffeisen Agro România, și hibrizii semitimpurii aduc profituri substanțiale pentru fermieri. Un exemplu este Gloriett, cu producții bune și constante, cu un dry down foarte bun, tolerant la secetă, pretabil în toate tipurile de cultură.

HIBRID: INCLUSIV
GRUPĂ FAO: 400 / SEMITARDIV
RÂNDURI PE ȘTIULETE: 16-18
BOABE PE RÂND: 37-42

HIBRID: PERSIC
GRUPĂ FAO: 460 / SEMITARDIV
RÂNDURI PE ȘTIULETE: 16-18
BOABE PE RÂND: 39-45

Hibridul Akinom este vedeta portofoliului RWA Raiffeisen Agro România. Face parte din grupa de maturitate FAO 480, are un potențial foarte mare de producție, toleranță bună la arșiță, secetă, frângere și cădere. În medie, prezintă 18-22 de boabe pe știulete, fiecare rând având până la 43 de boabe.

HIBRID: AKINOM
GRUPĂ FAO: 480 / TARDIV
RÂNDURI PE ȘTIULETE: 18-22
BOABE PE RÂND: 38-43

 

 

Articolul original a fost publicat în data de 3 februarie 2021 și preluat de pe https://agrointel.ro/175484/rwa-raiffeisen-agro-romania-hibrizii-de-porumb-care-aduc-profit/.

Share