Obiwan
grâu de toamnă - timpuriu
Este un soi nou, aristat, cu o capacitate de producție excepțională. În testările APPR din anii ultimii 3 ani a obținut producții cu +10% peste media locațiilor de testare.
Are o plasticitate foarte bună, reușind performanțe remarcabile atât în climat mai blând, cum este cel din zona de unde provine, dar mai ales în climat mai arid cum este în Sudul României.
Se recomandă a fi cultivat în toate zonele de cultură a grâului din România.
Soiul Obiwan beneficiază de ultimele rezultate din cercetare privind pachetul agrofitotehnic. Are o toleranță superioară la rugini, o bună rezistență la frângere și nu în ultimul rând o toleranță îmbunătățită la fuzarium.
Talia mică-medie a plantelor permite cultivarea în tehnologie intensivă, cu aport ridicat de inputuri pentru obiective de producție de peste 7 tone la hectar.
Caracteristici agronomice
Spic | aristat |
Înflorire | timpurie |
Maturitate | timpurie |
Talia plantei | mică-medie (65-85cm) |
Toleranța la îngheț | medie |
Toleranța la cădere | foarte bună |
Toleranța la frângere | foarte bună |
Toleranța față de principalele boli
Septorioză | medie |
Rugină brună | bună |
Rugină galbenă | bună |
Fusarium | medie-bună |
Făinare | medie |
Indici de calitate (potențial)
Calități de panificație | medii, categoria B |
Masa hectolitrică | bună |
Masa a o mie boabe | 43-45 g |
Conținut de proteină | 11,5 -13,5 % |
Gluten | mediu |
Indice de cădere | mediu-slab |
Alte produse din catalog



